Guasha

Guasha is een schraaptechniek uit China. Bij de behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht en vervolgens wordt hier met een witte jadesteen overheen geschraapt.
De Guasha olie bestaat uit diverse Chinese kruiden. De olie gebruikt men enerzijds als bescherming, om te voorkomen dat de huid wordt beschadigd, en anderzijds in verband met de bestanddelen. 
Tijdens de behandeling wordt de huid rood. Op plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) in het lichaam zijn, verschijnen in de huid (niet op de huid) plekken die eruit zien als "bloeduitstortingen", Sha genoemd, variërend van diep rood tot paars. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en hoe chronischer de stoornis.
De plekken kunnen beurs aanvoelen en verdwijnen binnen 3-7 dagen.
Direct na de behandeling begint het genezingsproces.

 

Behandelingen met Guasha kunnen zorgen voor:

  • Stimulerend effect op het immuunsysteem
  • Bevorderen van de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen
  • Ondersteunen van het ontgiften en ontzuren van het lichaam
  • Losmaken van vastzittende spieren 
  • Losmaken van emoties

Dit alles zorgt ervoor dat het lichaam vitaler wordt, stress en vermoeidheid verminderen, het zenuwstelsel beter kan gaan functioneren en chronische klachten kunnen verminderen of verdwijnen. 

 

Voor de behandeling:

  • Geen aspirine slikken
  • Niet eten, er moet minimaal 30 minuten tussen zitten.

Na de behandeling:

  • Veel water/kruidenthee te drinken.
  • Warm houden van de behandelde lichaamsdelen, kou/wind is slecht, neem eventueel een sjaal mee.

In sommige gevallen kunnen 1 of 2 behandelingen al veel verlichting geven. Hoeveel behandelingen u nodig heeft is afhankelijk van de klacht en hoelang u er al last van heeft. Preventieve behandelingen zijn zeer goed om blokkades te voorkomen en te zorgen dat je "lekker in je vel zit". Een preventieve behandeling kan bijvoorbeeld een aantal (4-6) keer per jaar worden gegeven.

 

Wilt u een Guasha behandeling ondergaan, vraag naar de mogelijkheden. Guasha kan niet worden toegepast als men bloedverdunners gebruikt.

 

Een standaard Guasha behandeling duurt 30-45 minuten. 

 

Een Guasha behandeling kan eventueel in combinatie met een ontspanningsmassage. 

 

Ervaar zelf de werking van deze Chinese schraaptechniek!